17 Nisan 2013 Çarşamba
Enginarlı Fava
Posted on 04:19 by Admin
Malzemeler :
4 adet enginar
1 su bardağı kuru iç bakla
1 adet havuç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Şeker
Dereotu
Hazırlanışı :4 adet temizlenmiş enginarları tencere koyunur. Enginarları üzerlerine şeker ve tuz serpilir. 1 bardak su ile haşlanır. Enginarlar haşlanırken bizde favayı yapalım.1 gece önce yıkayıp su da bekletiğimiz kuru iç baklayı tencereye alıyoruz Üzerine küp kesilmiş havuç, soğan, sarımsak az suda yumuşayana kadar haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra blenderdan geçiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Haşlanan enginarları servis tabağına alıp soğuyan favayı üzerlerine paylaştırıyoruz. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip dereotu ile servis ediyoruz. AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
No Response to "Enginarlı Fava"
Leave A Reply