17 Nisan 2013 Çarşamba

Enginarlı Fava

Posted on 04:19 by Admin

Malzemeler : 
4 adet enginar
1 su bardağı kuru iç bakla
1 adet havuç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Şeker
Dereotu

Hazırlanışı :4 adet temizlenmiş enginarları tencere koyunur. Enginarları üzerlerine şeker ve tuz serpilir. 1 bardak su ile haşlanır. Enginarlar haşlanırken bizde favayı yapalım.1 gece önce yıkayıp su da bekletiğimiz kuru iç baklayı tencereye alıyoruz Üzerine küp kesilmiş havuç, soğan, sarımsak az suda yumuşayana kadar haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra blenderdan geçiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Haşlanan enginarları servis tabağına alıp soğuyan favayı üzerlerine paylaştırıyoruz. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip dereotu ile servis ediyoruz. AFİYET OLSUN


No Response to "Enginarlı Fava"

Leave A Reply